IT i poslovno okruženje se ubrzano menja. Sa pritiskom digitalnog doba, potrebom za stalnim inovacijama, korišćenjem mobilnih uređaja, kao i mogućnostima koje pružaju nove tehnologije, IT svet se nalaze pred bujicom kompleksnih odluka. IT infrastruktura kao neophodna osnova IT-ja predstavlja važnu komponentu u realizaciji efikasnosti, optimizaciji i modernizaciji poslovanja.

Kompleksnost IT sistema

Povećanje efikasnosti, očuvanje sigurnosti i optimalno korišćenje resursa, uz sve češće preuzimanje aktivne uloge u strategiji kompanije, podrazumeva kontinuiranu evaluaciju i implementaciju novih IT solucija. Od IT sistema danas se očekuje da rade brže, realizuju više sa manje resursa, upravljaju sve kompleksnijim sistemima, sprovedu inovaciju i garantuju efikasnost.

Prednosti optimizovane infrastrukture

Detaljnim uvidom u postojeću infrastrukturu, trenutne izazove i buduće planove može se napraviti niz predloga unapređenja IT infrastrukture koji značajno mogu rešiti izazove produktivnosti, inovacija, sigurnosti i kvaliteta poslovanja. Na sve to treba dodati finansijsku dimenziju kroz preciznu evaluaciju postojećih troškova (Total cost of ownership) i potrebnih ulaganja kako bi se izabrale najbolje alternative za unapređenje.